Hundbutiker på nätet: Bästa ställena att handla online

handla hundmat på nätet

Nuförtiden kan man shoppa nästan vadsomhelst till sin hund online, allt från leksaker till hundfoder. Framförallt hundfoder har ju blivit väldigt poppis så att man slipper släpa hem det från affären själv och få det påfyllt automatiskt varje månad. 

Är du på jakt efter lite nya leksaker att skämma bort din hund med? Eller har du en äldre hund som behöver lite support mot ålderskrämpor eller åkommor? Eller så kanske du precis skaffat en valp och behöver egentligen köpa in allt som behövs på ett smidigt sätt?

Bra hundbutiker på nätet

Oavsett vad man vill köpa till sin hund så finns det flera hundbutiker att välja mellan. Och även om det känns ganska lika så finns det vissa skillnader och kanske några du själv inte upptäckt? För att göra det lätt att hitta så har vi skapat en lista över bra butiker och gjort en kort beskrivning så att du får en bra känsla för deras styrkor och svagheter. 


Vetzoo

VetZoo är antagligen den mest välkända och största svenska hundbutiken på nätet. Förutom ett väldigt stort utbud av olika hundtillbehör erbjuder man bra tips och råd från veterinärer om man behöver hjälp.

VetZoo har 1-4 arbetsdagar leverans, fria returer och gratis hemleverans om man handlar över 500kr. Man har också en smakgaranti, vilket innebär att om din hund inte vill äta fodret så kan du skicka tillbaka det. Man har också ofta kampanjer så man kan fynda till bra priser.


Zooplus

ZooPlus är ett tyskt företag som säljer djurprodukter i hela Europa. Man har därför såklart ett väldigt utbud och väldigt konkurrenskraftiga priser. Man har också en kundklubb som gör att man får poäng när man handlar som kan användas till olika premier.

Leveranstiden kan vara lite längre jämfört med vissa konkurrenter, med gratis hemleverans om man handlar över 599kr. Man har ett väldigt högt betyg på Trustpilot med 4,2 av 5 möjliga. 


Animail

Animail har funnits över 10 år på nätet och säljer allt som finns att köpa till en hund (eller katt, kanin eller annat husdjur). Du hittar allt från spårlinor och munkorgar till ett stort utbud av hundfoder, vilket är något av deras specialitet med över 60 olika varumärken och möjlighet att prenumerera på foder.

Animail har 1-4 arbetsdagar leveranstid, fria returer och fraktfritt över 500kr. Om man tittar på Trustpilot har de 3,8 vilket ändå är ett godkänt betyg.


Apoteket

Många tänker kanske inte på apoteket som en hundbutik, men när det kommer till läkemedel för avmaskning, kosttillskott och fästingmedel så är de en stabil leverantör. Också om man fått recept på medicin till din hund av en veterinär så kan det vara en bra idé att beställa från dem. 

Man har alltid fri frakt, 1-3 arbetsdagars leverans och har ju även många produkter till en själv om man ändå ska beställa. 


Fördelarna med att handla från en hundbutik online

Det finns mängder med anledningar till att handla online. Många gånger kan det vara större eller tunga foderpåsar man ska köpa och då slipper man bära heem dem själv. Istället får man det hemlevererat direkt till dörren. Är det något man köper återkommande, återigen foder som din hund behöver månad efter månad, så kan man också se till att prenumerera så får man hem det automatisk. Då slipper man komma ihåg eller gå igenom processen igen.

Handlar man online så får man också tillgång till ett mycket större utbud. Behöver du en regnjacka i en liten storlek till din valp kommer du alltid kunna hitta den online. Vill du ha ett specifikt märke, eller beställa något annorlunda så är sannolikheten att du hittar det online än i ett djuraffär i närheten. Det är också väldigt bekvämt att kunna sitta hemma och beställa i lugn och ro.

Handla hundfoder online på nätet

En av de största fördelarna med att handla online till sin hund är att slippa frakta hem de tunga säckarna med hundfoder. De flesta större e-handlarna erbjuder ett stort utbud och även prenumeration på hundmat. Exempelvis VetZoo erbjuder mer än 800 sorters olika hundmat så du kan hitta exakt vad som passar din hund.