Recension & omdöme

ManyPets hundförsäkring

Ett nytt försäkringsbolag i Sverige

ManyPets (f.d. Bought By Many) är ny aktör som sedan 2019 erbjuder katt- och hundförsäkring i SverigeEnligt dem själva så försöker man utmana de rådande försäkringsbolagen och råda bot på det missnöje som funnits med krångliga och dyra försäkringar genom rättvisa, enkla och billiga hundförsäkringar.  

Med tusentals nöjda kunder och efter att ha blivit framröstade som “Most Trusted Pet Insurance Provider” i Storbritannien så är frågan såklart: har Many Pets lyckats att ta fram den bästa hundförsäkringen? I vår recension går vi igenom deras olika villkor och erbjudanden för att skapa ett rättvist omdöme. Om du vill veta svaret hittar du vår rekommendation längst ned på sidan.

hundliten-fri
5/5

Bäst i test

En ny aktör på den svenska marknaden som har de absolut bästa villkoren med högst ersättning och valbar självrisk. Billigaste försäkringen från 118 kr per månad!

Fördelar med ManyPets

Det finns flera positiva saker som är värt att nämna när det kommer till Many Pets. För det första så har man det högsta ersättningen för veterinärskostnader med upp till 140 000 kr och livförsäkring upp till 70 000 kr. Man har också en frikostig självriskperiod på 365 dagar.

För det andra så får man skydd direkt när man byter eller tecknar försäkring för sin hund. Man slipper alltså karenstider och får skydd direkt när man byter från ett annat bolag. Alla försäkringar täcker också skador och sjukdomar som inte behandlats under de två senaste åren (även kroniska sjukdomar), vilket gör att man inte behöver bli inlåst hos sin tidigare försäkring om man tror att man skulle tappa skydd.

Utöver det så finns det ytterligare några saker är värda att nämna nedan.

Inga rasspecifika begränsningar oavsett ålder

ManyPets har valt att ta bort rasspecifka begränsningar och erbjuder hundförsäkring oavsett vilken sort du har. Mops, chihuahua eller jämthund likväl som renrasig eller blandras så kan du alltid teckna försäkring. 

På samma sätt har man även tagit bort åldersbegränsningar. Du kan försäkra din hundvalp från 4 veckor och sedan närsomhelst under dess livstid. Man har dessutom samma ersättningsbelopp och kan få samma kostnad under alla år.

Fri rådgivning via FirstVet

ManyPets ger alla kunder, oavsett vilken försäkring man har, tillgång till FirstVet. Med FirstVet kan man få råd och recept online utan att behöva besöka en veterinär fysiskt. Man ringer istället via videosamtal och får prata med riktiga veterinärer direkt i mobilen. 

Du kan läsa mer om Firstvet, hur det funkar och vårt omdöme här, eller besöka deras hemsida direkt på firstvet.se.

Tandvård ingår alltid

Tandvård är en viktig del och hos ManyPets så ingår den alltid. Det som skiljer är att Bas bara täcker olycksfall, medan Standard och Premium även täcker tandsjukdomar och andra skador så du har ett komplett tandvårdsskydd.

20% tillbaka varje skadefritt år

Det känns många gånger dumt att betala när man inte använder något. Så för att vara schyssta mot kunder som har friska hundar så får man tillbaka 20% av försäkingspremien om man har tillägget ”pengarna tillbaka”.

Intressant särskilt de första åren när man löper lägre risk för sjukdomar och besvär.

Försäkringsnivåer - vad som ingår i ManyPets försäkringar

ManyPets har tre nivåer som man kan välja mellan: Bas, Standard och Premium. Vad som skiljer mellan de olika nivåerna är vad som täcks i olika fall och hur hög ersättning du kan få ut, samt att du såklart betalar mer för ett bättre skydd. Oavsett vilken försäkring du tecknar så finns det ett antal grundläggande skydd som alltid ingår:

Many Pets Bas försäkring

Bas - ett grundskydd för din hund

Basförsäkringen täcker framförallt olycksfall och upp till 30 000kr i veterinärskostnader. Man får ett enklare tandvårdsskydd för olycksfall. Man får rådgivning via Firstvet och även dolda fel såsom medfödd eller ärftliga sjukdomar eller skador.

Bas är ett bra grundskydd till så lite som 84 kr per månad, men har man otur så kan det såklart var lite i det minsta laget om man tvingas besöka veterinären flera gånger på ett år. Bas gäller också bara i Sverige, vilket gör att om man vill resa med sin hund så behöver man lägga till ytterligare tillägg. Det täcker inte heller alla typer av skador och sjukdomar såsom medicin, rehabilitering eller beteenderubbningar. 

Many Pets Standard försäkring

Standard - Starkt skydd till flexibelt pris

Standardförsäkringen ger ett väldigt bra skydd som förutom allt som ingår i Basnivån även innefattar rehabilitering, olika typer av behandling och undersökning (såsom MR/CT röntgen) och medicinkostnader. Det innefattar också beteenderubbningar och ersättningar samt gäller i hela EU. Maxbeloppet för veterinärskostnader är 60 000kr vilket bör räcka även i de värsta fall.

Vi rekommenderar att Standard som verkligen ger en ett heltäckande skydd och samtidigt inte har massa extra saker som man aldrig nyttjar.

Many Pets Premium försäkring

Premium - Maximalt skydd och trygghet

Premiumnivån inkluderar allt som finns i Standard men med högre ersättning i flera fall och med utökade tid och villkor. Här får man upp till 140 000 kr i ersättning för veterinärvård och upp till 70 000 kr i livförsäkring som ingår per automatik. Priset är såklart något högre, men det är också det bästa skyddet på marknaden i våra ögon.

Är man orolig över höga utgifter eller verkligen vill säkerställa att man får det bästa så är Premium ett bra val. Livförsäkring ingår också som sagt, så har man tänkt ha det så kan det också vara lika bra utan att påverka kostnaden mot Standardförsäkringen.

Jämförelsetabell

Här kan du lätt jämföra de olika försäkringsnivåerna som ManyPets har. För att säkerställa att du förstår detaljerna så rekommenderar vi att man kollar i produktbladen som vi länkar till ovan för respektive försäkring. Det kan alltid finnas detaljer som man inte får helt koll på genom att titta i en tabell eller att något uppdaterats. 

BasStandardPremium
Veterinärvård30 000 kr60 000 kr140 000 kr
Fast självrisk0, 1500 eller 3500 kr0, 1500 eller 3500 kr0, 1500 eller 3500 kr
Självriskperiod365 dagar365 dagar365 dagar
Dolda fel✅ Allt efter 4 månader✅ Allt efter 4 månader✅ Allt efter 4 månader
Fri rådgivning hos Firstvet
Tandvård❗️Endast olycksfall✅ Tandsjukdomar & tandskador✅ Tandsjukdomar & tandskador
Rehabilitering✅ Upp till 6000kr✅ Upp till 14 000kr
Ersättning för medicin
Beteenderubbningar✅ Behandling upp till 6 månader✅ Behandling upp till 12 månader
Ordinerat foder
MR, CT
Ersättning vid avlivning
Utlandsvistelse🇸🇪 Endast Sverige🇪🇺 Inom EU🇪🇺 Inom EU
Livförsäkring❔ Valbar❔ Valbar✅ Ingår

Tilläggsförsäkringar

Livförsäkring

Livförsäkringen ger dig ersättning om din hund blir stulet, avlider eller försvinner. Beroende på vilken försäkringsnivå så har du lite olika valmöjligheter. Livförsäkringen finns som tillägg för Bas och Standardnivån, men ingår alltid om du väljer Premium. För Bas kan du få upp till 5000 kr, Standard ger upp till 10 000 kr medan Premium kan ge upp till 70 000 kr. 

Om din hund är över 9 år går det inte att lägga till livförsäkring som ger ersättning när din hund avlider.

Tidigare besvär

Vanligtvis så täcker en hundförsäkring inte sjukdomar eller skador som din hund har råkat ut för tidigare. Det gör det svårt att byta och blir ofta dyrt, så därför finns ett tillägg som man kan göra oavsett försäkringsnivå.

Det innebär att man får upp till 7000kr per år för kostnader om din hund får ytterligare besvär eller sjuk igen. Tillägget gäller för saker som medicinerats eller undersökts senaste 2 åren, men det får inte inträffat 3 månader innan du tecknar försäkringen.

Pengarna tillbaka

ManyPets har ett speciellt tillägg som gör att du får tillbaka 20% av din försäkringspremie varje år som din hund inte blivit skadat eller sjukt. 

Ett rättvist sätt att belöna dem som faktiskt inte råkar ut för något och tar hand om sin hund på bästa sätt.

Annat som är bra att veta

Karenstid

Om du redan har en försäkring så är det inga problem att byta. ManyPets ger fullt skydd från dag ett om du har en hundförsäkring fram till dagen deras försäkring börjar gälla. Man täcker även kroniska sjukdomar eller skador som inte behandlats på två år.

Självrisk och självriskperiod

Hos ManyPets så har man valbar självrisk. Det innebär att du kan välja mellan en hög eller låg kostnad i fast och rörlig självrisk. Den fasta självrisken ligger antingen på 0, 1500 eller 3000 kr. Vilket du väljer påverkar såklart också din månadspremie.  

Den rörliga självrisken en bestämd procent av kostnaden. Hos ManyPets så är den antingen 15 eller 25%, återigen beroende på om din hund är äldre eller yngre än 9 år så har du olika valmöjligheter.

ManyPets är ett av få bolag som har 365 dagar självriskperiod. Det innebär att du aldrig kommer behöva betala mer än ett självriskbelopp per år.

Ingen ålder eller rasbegränsningar

ManyPets har inga begränsningar vad gäller raser eller ålder på din hund. Det innebär att du kan skaffa en försäkring oavsett hur gammal din hund är eller vilken ras det är. Försäkringsbeloppet sänks inte heller när din hund blir äldre, utan är samma hela din hunds liv.

Kostnad för en hundförsäkring

När man ska försäkrar sin hund kommer det alltid kosta pengar, men man vill så gärna hitta den billigaste hundförsäkringen. Som minst kan man betala 118 kr per månad om man skaffar ManyPets Bas. Det är dock bara 10% av deras kunder som betalar minipris, så du bör räkna med att betala mer. Men vill du kan du får ett extremt billigt skydd som täcker det mest basala.

När du kollar ditt pris fyller du helt enkelt i vilken ras, ålder, kön, kastrering tillsammans med dina personuppgifter så får du en exakt bedömning av vad det skulle kosta dig.

15% rabatt om du har fler än ett husdjur

Om man har mer än ett husdjur (oavsett om det är hund eller katt) så får du 15% rabatt varje år. Man får också tillbaka 20% av sin försäkringspremie varje skadefritt år om man har tillägget ”pengarna tillbaka”. 

Omdöme

I vårt tycke är ManyPets det klart bästa valet när man ska välja hundförsäkring. Det kan bero på att man är nya och vill locka kunder, men det känns som man verkligen försöker ge schyssta och rättvisa villkor. Att man har lång självriskperiod, inga rasbegränsningar och bra flexibilitet i olika nivåer gör att ManyPets får det högsta betyget av de försäkringsbolag vi jämfört.

Pris
Lågt till högt beroende på vad man vill ha. Flexibelt.
Villkor
Tydliga villkor och lättförståligt med marknadens högsta belopp
Kundservice
Bra, omtänksam och trevlig

Rekommendation

Av de tre olika nivåerna Bas, Standard och Premium så rekommenderar vi att man åtminstone skaffar Standard. Bas ger en grund, men det skapar alltid en osäkerhet när man bara är delvis försäkrad. Premium är såklart det mest omfattande skyddet, men såklart till en något högre kostnad. Standard ger ett heltäckande skydd och man kan känna sig säker i att det täcker allt om man inte råkar ut för något extremt med flera skador samtidigt eller något väldigt svårbehandlat.

Fördelar

Nackdelar

Kontaktuppgifter

ManyPets har kontor både i Sverige och England. Ringer man deras kundtjänst så kan man bli kopplad till deras kontor som ligger i London, men man behöver inte vara orolig utan kan alltid få hjälp på svenska. Deras skadereglerare, de som hanterar försäkringsärenden, sitter i Stockholm.

Lättaste sättet att komma i kontakt med ManyPets är att vända sig direkt till deras kundtjänst. Där kan man chatta direkt eller maila. Man kan även ringa mellan 09:00 och 17.30 måndag till fredag.

1 svar på ”Recension av ManyPets (f.d. Bought by Many)”

 1. Hade haft försäkringen i en månad när katten blev sjuk och behövde vård på djursjukhus.
  Inga som helst problem.
  Djursjukhuset direktreglerade med ManyPets och fick besked redan dagen efter katten kunde åka hem.
  Supersnabba och en kostnad på 12000 blev istället 3000 inkl självrisk.

  Riktigt nöjd!

  Svara

Lämna en kommentar