Lassie omdöme: En ny hundförsäkring som vill förebygga vård

Lassie är en ny, spännande utmanare i hundförsäkringsbranschen. På kort tid har man redan vunnit över många kunder och rankar högt i både kundnöjdhet i kombination med bland de bästa villkoren för karenstid, självriskperiod och veterinärersättningsbelopp. Men det som kanske framförallt skiljer dem är att de har ett poängsystem där du får rabatt genom att lära dig om din hunds hälsa och förebygga behovet av vård.

I vårt omdöme går vi som vanligt igenom villkoren för Lassies 3 olika hundförsäkringsnivåer och ser över hur de presterar i jämförelse med andra.

Lassie i korthet

En ny utmanare i försäkringsbranschen
Lassie är ett relativt nytt försäkringsbolag för katt och hundförsäkring. Man har den högsta veterinärvårdsersättningen, men vinner framförallt kunder med sitt nytänk kring vårdförebyggande åtgärder som potentiellt sänker kostnaden och lidandet vid skador. Med sin ypperliga kundtjänst så kommer de med stor sannolikhet också lyckas.
Läs mer på Lassies hemsida

Fördelar

✅ Förebyggande hjälp för minskad vård
✅ Kostnadsfria samtal hos FirstVet
Högst veterinärvårdsbelopp

Nackdelar

❌ Liten historik eftersom det är relativt nystartat

Vad som ingår i Lassie hundförsäkring

Som de allra flesta har även Lassie 3 olika nivåer på sin försäkring – Mini, Mellan och Stor. I det lägsta och billigaste fallet får du ett standard skydd som täcker upp till 30 000 kr i veterinärvårdsersättning per år. Du kan välja till livförsäkring och försäkringen gäller även dolda fel, men du får inte ersättning för avancerad diagnostik som MR och CT scanning med mera. Går du upp en nivå så ökar ersättningsbeloppet till 60 000 kr och försäkringen täcker även ett antal fler delar som medicin, MR/CT och rehabilitering. Skillnaden mellan Mellan och Stor är sedan egentligen bara hur stort ersättningsbelopp du kan ha rätt till, i övrigt får du inget extra.

FörmånerMiniMellanStor
Veterinärvård30 000 kr per år60 000 kr per år150 000 kr per år
LivförsäkringTillvalTillvalTillval
Dolda fel✅ upp till 30 000 kr✅ upp till 60 000 kr✅ upp till 150 000 kr
Online veterinär (FirstVet)Obegränsad tillgångObegränsad tillgångObegränsad tillgång
Tandvård✅ vid olycka✅ vid olycka✅ vid olycka
Avancerad diagnostik (MR/CT)✅ upp till 60 000 kr✅ upp till 150 000 kr
Medicin✅ upp till 6 000 kr✅ upp till 150 000 kr
Kejsarsnitt✅ upp till 60 000 kr✅ upp till 150 000 kr
Rehabilitering✅ upp till 6 000 kr✅ upp till 12 000 kr
Foder✅ upp till 3 000 kr✅ upp till 6 000 kr
SjälvriskValfri*Valfri*Valfri*

Karenstid

Lassie har 14 dagar karenstid, oavsett vilken försäkring du tecknar. Det innebär i korthet att försäkringen inte gäller de första 14 dagarna från att du tecknar den.

Det finns dock undantag när du slipper karensdagar. Om du redan har hundförsäkring hos ett annat försäkringsbolag och byter till Lassie så är det inga karensdagar.

Detsamma gäller om du har en valp som är yngre än 120 dagar (4 månader) och har ett veterinärsintyg utan anmärkningar som är max. 7 dagar gammalt.

Ålder

Du kan teckna en försäkring hos Lassie från att din valp blivit 6 veckor, vilket är standard i branschen. Det finns sedan ingen övre gräns för när du inte längre kan teckna en hundförsäkring, så oavsett hur gammal din hund är ska det vara möjligt att få en försäkring.

Vill du sedan teckna extra tillägg såsom livförsäkring kan det också göras från 6 veckors ålder. Sedan beror det lite på vilken ras du har, men upp till 4 eller 5 års ålder kan du teckna livförsäkring. Den gäller sedan till 8, 10 eller 12 års ålder, också beroende på vilken ras du har.

Självrisk

Vad gäller självrisk (alltså hur mycket du måste betala om något inträffar) så finns det en fast och en rörlig del som du själv kan välja. En lägre självrisk ger generellt en högre månadskostnad, medan en högre självrisk ger en lägre månadskostnad.

I Lassies fall kan du välja att ha antingen 15% eller 25% i rörlig del, och 1500 kr eller 3500 kr i fast del.

Utöver självrisken har man också en självriskperiod under vilken du inte behöver betala den fasta självrisk igen om något händer. Lassie har i likhet med ManyPets den längsta självriskperioden på 365 dagar från det första besöket hos veterinär.

Förebygg vård och få en billigare försäkring

Det som framförallt skiljer Lassie från övriga försäkringsbolag är att du får rabatt om du tar hand om din hund. Det bästa för både försäkringsbolaget, dig och din hund är ju nämligen om man kan undvika vård genom att bli bättre på att ta hand om och förebygga skador. Det är såklart omöjligt att undvika allt som kan hända, men många saker går faktiskt att begränsa med rätt kunskap och metoder.

Vad Lassie gör är att de har ett poängsystem i sin app där du kan gå kurser och fylla i när du genomför kontroller på egen hand. Det kan vara att se över tänderna eller kolla efter fästingar på sommaren. Som tack för att du sköter din hund så får du också rabatt på din försäkring som dras av från din årspremie. Som hundägare kan du alltså spara upp till 500 kr, men framförallt så slipper du kanske veterinärvård som kostar dig långt mer.

Snabb hjälp 7-22 varje dag

Försäkringsbolag som bara har öppet vardagar på kontorstid är rent ut sagt värdelöst. När man behöver hjälp kan det ju vara närsomhelst och oftare på helgaktiviteter än annars. Hos Lassie kan du få hjälp alla dagar i veckan mellan 7 på morgonen och 22 på kvällen.

Lassie Omdöme

Lassie är en utmärkt hundförsäkring som har bra villkor överlag och framförallt erbjuder den högsta veterinärvårdsersättningen på den svenska marknaden. Den är speciellt bra för nya hundägare som kan behöva lära sig mer om hur man ska ta hand om sin hund på bästa sätt. I den kundfeedback vi har tagit del av är också kundtjänsten ypperlig och har med sina schyssta öppettider nästan alltid öppet.

Det negativa vi ser är att det fortfarande är ett relativt nytt försäkringsbolag som kanske inte har testats helt av sina kunder. Deras Mini nivå på försäkring är också väldigt grund i jämförelse, så väljer man Lassie är Mellan att föredra för de allra flesta.

En ny utmanare i försäkringsbranschen
Lassie är ett relativt nytt försäkringsbolag för katt och hundförsäkring. Man har den högsta veterinärvårdsersättningen, men vinner framförallt kunder med sitt nytänk kring vårdförebyggande åtgärder som potentiellt sänker kostnaden och lidandet vid skador. Med sin ypperliga kundtjänst så kommer de med stor sannolikhet också lyckas.
Läs mer på Lassies hemsida

Fördelar

✅ Förebyggande hjälp för minskad vård
✅ Kostnadsfria samtal hos FirstVet
Högst veterinärvårdsbelopp

Nackdelar

❌ Liten historik eftersom det är relativt nystartat

Lämna en kommentar