Billigaste hundförsäkringen

Vill du försäkra din hund och betala så lite som möjligt? En bra, billig hundförsäkring som täcker det värsta är absolut ett bättre alternativ än inget skydd alls. I denna artikeln går vi igenom de billigaste alternativen från de största försäkringsbolagen och ger tips på vad du ska kolla extra noga efter.

billigaste-hundforsäkringen

Vilken hundförsäkring är billigast

Oavsett hur gärna vi vill ge ett direkt svar på vilken som är den billigaste hundförsäkringen, så kommer priset alltid bero på flera olika faktorer. Förutom vilket skydd du vill ha så är det framförallt 4 saker som spelar in i hur billigt pris du får: var du bor, hundens ras, ålder och kön. 

Ser man på försäkringens skydd så är såklart den billigaste hundförsäkringen också den med det minsta skyddet, vilket man får om man väljer det lägsta ersättningsbelopp (vilket vanligtvis är mellan 20-30 000 kr). Det är inte ett dåligt skydd, och passar absolut bra när man har en frisk, ung hund. Men om man vill vara säker på att försäkringen verkligen täcker värsta tänkbara scenario så behöver man kanske också fundera på om man ska gå upp en nivå i ersättningsnivå och jämföra alla hundförsäkringar. 

Försäkringarna nedan är utvalda utifrån våra tester där vi kollat på försäkringar med lägsta ersättningsbeloppet. För att få exakt rätt pris så behöver du kontakta respektive försäkringsbolag. Kostnaden kan vara så lågt som under 100 kr/månad, men du kommer kanske snarare landa på 150-300 kr/månad eller mer.

Billigast månadspremie i förhållande till erbjudande

Rehabilitering

Medicin

MR/CT röntgen

Dolda fel

Rehabilitering

Medicin

MR/CT röntgen

Dolda fel

Rehabilitering

Medicin

MR/CT röntgen

Dolda fel

Rehabilitering

Medicin

MR/CT röntgen

Dolda fel

Jämför de billigaste försäkringsbolagen

Det lättaste sättet att få veta pris och jämföra för just dig och din hund är att göra en ansökan hos respektive försäkringsbolag. För att slippa besväret att göra det hos varenda försäkringsbolag så finns det framförallt tre som alltid kommer i topp i våra jämförelser med lägsta ersättningsbelopp (oavsett hundras): Det är Svedea, ICA Försäkring och ManyPets.

BÄST ERBJUDANDE
4.8/5

En ny aktör på den svenska marknaden som har de absolut bästa villkoren med valbar självrisk. Inte alltid billigast, men har samtidigt bland de bästa villkoren.

BILLIGAST
4.2/5

Svedea kombinerar hög kundnöjdhet med ett lågt pris med flera olika rabatter beroende på hund. Billigast eller näst billigast för nästan alla hundraser. 

BRA ALTERNATIV
4.5/5

ICA Försäkring har ett bra helhetserbjudande utöver hundförsäkringen som gör det värt att samla allt på ett ställe. Man ger bland de bästa priserna för blandras.

Rabatter för att få billigare hundförsäkring

Vissa försäkringsbolag erbjuder sina kunder olika typer av rabatter vilket gör att man kan få ned priset ytterligare. Här är en genomgång av några typer av rabatter som finns.

Rabatt om du har flera husdjur

Om du har mer än en hund (eller ett annat husdjur) så kan du få ex. 20% hos Svedea och 15% hos ManyPets.

Valprabatt första året

Om du försäkrar din hund medan den är valp kan du få upp till 25% rabatt Moderna det första året eller 20% hos Svedea.

Bonuspoäng till andra köp

Tecknar du en försäkring hos ICA Försäkring så kan du får extra bonuspoäng som du kan använda till att köpa mat för.

Tänk också på självrisk och ersättningsbelopp

När man jämför försäkringar så är det oftast att man bara tittar på månadskostnaden eftersom det är den direkta kostnaden. Men om man tänker in hela hundens liv så kommer du med största sannolikhet använda försäkringen och då kommer även självrisken och ersättningsbeloppet att påverka din totala kostnad.

Fast och rörlig självrisk

Om man bara vill ha lägsta möjliga månadskostnad och bara ha försäkring om något väldigt oförutsett händer, så kommer självrisken inte spela så stor roll på den totala kostnaden. Om du vill ha en låg månadskostnad ska du välja en hög självrisk, men det innebär såklart att den dag du använder försäkringen kommer det kosta dig rätt mycket.

Man kan variera självrisken över hundens levnadstid. Exempelvis ha en låg självrisk i första och senare delen av hundens liv, men däremellan lite högre och med en större del rörligt. Den rörliga delen är oftast 15 eller 25% medan den fasta ligger mellan 0 och 4000 kr. Det är helt upp till dig hur du vill välja, men se till att ha en liten buffert vid sidan så du inte står utan pengar den dag du behöver en veterinär.

Högt eller lågt ersättningsbelopp

Ersättningsbelopp är såklart en svår fråga när det kommer till att hitta få det bästa priset. Ersättningsbelopp påverkar priset så om du väljer att kunna få ett högre ersättningsbelopp så kommer också din premie (månadskostnad) gå upp.

Vilket ersättningsbelopp man ska välja är väldigt individuellt, men om man är orolig för att kunna ta en större kostnad om något händer så ska man inte ta det lägsta beloppet. Ett veterinärbesök med efterföljande behandling kan lätt springa iväg i kostnad på mer än 30 000 kr om det är något allvarligt, så ett par extra kronor i månaden kan vara en skön trygghet. När du valt försäkringsbolag så är det lika bra att kolla priset för olika nivåer så du vet hur stor skillnaden är exakt.

Vad som påverkar priset

Det finns flera saker som påverkar vilket pris du i slutändan betalar. Här är vad försäkringsbolagen vanligtvis kollar efter och frågar om:

Var du bor

Bor man i en storstad så går priset upp eftersom risken för skador ökar jämför med landsbygden och mindre samhällen.

Vilken ras hunden har

Eftersom vissa raser har enklare för att skada sig och har större risk att dra på sig sjukdomar, så styrs priset väldigt mycket av vilken hundras du har. Är det dessutom en blandras så kan de också spela in.

Hur gammal hunden är

Ju äldre hunden är desto mer sannolikt att den drabbas av olika åkommor, skador och även avlivning. Därför kan det vara bra att skaffa en försäkring relativt tidigt i hundens liv och se till att det gäller även för framtiden.

Kastrering

En kastrerad hund ger oftast ett lägre pris än om den inte är det.

Om det är hane eller tik

Hanar ger oftast ett lägre pris än tikar (även om det är väldigt liten skillnad)

Självrisk

En låg självrisk är såklart bra men det innebär också oftast att månadskostnaden istället är högre. Man kan också välja mellan en fast och rörlig självrisk, vilket man kan variera under hundens levnadsår för att få det så billigt som möjligt.

Ersättningsbelopp

Som vi nämnt tidigare så påverkar vilket ersättningsbelopp du väljer även hur dyrt det blir med din hunds försäkring. Väljer du att max kunna få ut 30 000kr i ersättningsbelopp kommer försäkringspremien vara billigare än om du väljare 90 000 kr.

Förebygg hundsjukdomar och håll din hund i god hälsa

Ser man bortom själva försäkringen så vill man ju såklart att ens hund ska må bra och leva ett bra liv, och det gå hand i hand med en billig försäkring. För förebygger man vissa vanliga åkommor och håller efter sin hund så kommer man slippa många besvär och onödiga kostnader som är de tillfällen man måste nyttja försäkringen.

  • Vaccinera mot vanliga hundåkommor
  • Använd FirstVet
  • Motion och lek
  • Rätt kost och vikt
  • Borsta tänderna
  • Borsta päls och klipp klor